Skip to content

Om os

Backyard Ultra Danmark er et samarbejde mellem de danske arrangører af Backyard Ultra løb. 

Bevægelsen blev dannet i 2021 med henblik på at udbrede Backyard Ultra løb i Danmark, og ikke mindst for at organisere løbene i et turneringsformat, der følger det verdensomspændende Backyard Ultra VM. 

Sammen planlægger vi sæsonen for Backyard Ultra løb i Danmark, hvilket har to formål

Vi ønsker at se så mange deltagere som muligt til Backyard Ultra løb i Danmark. Et Backyard Ultra er ikke kun for løbere, der kan løbe meget langt. Det kan tværtimod være en udfordring for alle, der har lyst til at se hvor langt de kan presse sig selv, uanset om det så er et par runder eller et par dage. Vi løber også Backyard Ultra for at møde nye og gamle venner, da det er en meget social løbsform, hvor der altid er tid og plads til snak og hygge.

Vi vil stille med det bedst mulige hold ved Backyard Ultra World Team Championship i oktober 2024. Her samler vi vinderne af de 5 Silver Ticket løb i løbet af sæsonen, samt de 10 løbere, der har løbet længst på “løb-langt listen”. Afviklingen af dette særlige løb er ligeledes et fælles projekt for Backyard Ultra Danmark.

Backyard Ultra Danmark er en åben bevægelse, forstået på den måde at vi hilser nye løb og initiativer velkommen. 

Vil man være en del af de adgangsgivende danske Backyard Ultra løb, så skal man blot række ud til os. Backyard Ultra Danmark er ligeledes et fælles projekt med fælles opgaver og regler, som vi alle er med til at løfte.