Skip to content

Vejen til tennessee

Vind din plads blandt verdens bedste

Vores danske Backyard Ultra løb er en del af et verdensdækkende mesterskab, der kulminerer hvert 2. år i Bell Buckle, Tennessee, hvor legenden Gary Cantrell (også kaldet Laz – ham fra Barkley Marathons) afholder Big Dogs Backyard Ultra, som regnes for at være VM i Backyard Ultra, i hans egen baghave.

Vejen dertil er lang, og du kan få overblikket over den her.

Sådan kvalificerer du dig

Fra og med indeværende sæson er der 2 måder at kvalificere sig til at deltage i Big Dog’s Backyard Ultra Individual Championships:

1. Vær blandt de deltagere i verden, der løber allerlængst i et officielt Backyard Ultra
    • Den internationale ‘Løb langt liste’ hedder ‘At-large-list‘, og det er her top 25 bedste løbere på verdensplan udvælges fra.
    • For at komme på listen skal man minimum have løbet 24 omgange i indeværende sæson (16. august 2023 til 15. august 2024). I sidste sæson skulle man have løbet mindst 43 omgange for at komme i betragtning til en plads til Big’s, i denne sæson forventes tallet at være højere.
  2. Vær bedste dansker på holdet til Backyard Team Ultra World Championships
    • Det danske hold består af 15 deltagere, hvoraf 5 pladser er reserveret til vinderne af de 5 danske Silver Ticket løb.
    • De resterende pladser fordeles ud fra ‘Løb langt listen’ blandt de deltagere, der tilkendegiver, at de ønsker at deltage i det danske team. Det er en forudsætning for at deltage, at man er dansk statsborger eller har anden direkte tilknytning til Danmark (fast bosat i Danmark igennem en årrække fx).

Vigtige datoer

16. august 2022 – 15. august 2024
Alle resultater ved Backyard Ultra løb i denne periode tæller med på løb-langt listen, og kan give adgang til det danske landshold, der mødes i oktober 2024.
5 af de 15 pladser på landsholdet går til vinderne af 5 Silver Ticket løb, og de resterende 10 pladser går til de 10 danske løbere, der har løbet længst på løb-langt listen, uden at have vundet et silver ticket løb. Resultater fra alle Offocielle Backyard Ultra løb verden over er her gældende.

15. august 2024 – 21. august 2024
Umiddelbart efter 15. august offentliggøres de 15 løbere, der har kvalificeret sig til at repræsentere Danmark ved World Team Championship. Deltagerene består af de løbere, der har vundet Silver Ticket races samt løbet længst på ‘Løb langt listen’.
Herefter har løberne til 22. august til at tilkendegive hvorvidt de ønsker at deltage eller ej.

Der er fra Backyard Ultra Danmark en klar forventning om, at man deltager for at løbe så langt som overhovedet muligt, ligesom det forventes at man er indstillet på at repræsentere Danmark ved Big Dog’s Backyard Ultra i 2025.
Startnummer til Bigs vil være finansieret af Backyard Ultra Danmark. Yderligere omkostninger afholdes for deltagerens egen regning.

19. oktober 2024 – World Team Championship
Afholdes i ca. 50 lande på samme tid, hvor hvert land har et hold med 15 løbere, der løber deres eget Backyard Ultra samtidig med man konkurrerer mod resten af verden.
Når et land kun har én løber tilbage, stopper det pågældende Backyard Ultra.
Til sidst findes en samlet vinder i verden, samt en vinder af holdturneringen. Vinderholdet er det land, der sammenlagt har løbet flest runder.
Den individuelle vinder i hvert land kvalificerer sig til Big Dogs Backyard Ultra i USA (VM).

Midten af oktober 2025 – Big Dogs Backyard Ultra
Her samles alle vinderne fra landenes landshold, der i oktober 2024 deltog ved World Team Championship. Derudover er der en række pladser til løbere på den internationale At-large list.
Big Dogs er det ultimative inden for Backyard Ultra, og det var her det hele startede. Vinderen her er individuel verdensmester.