Skip to content
Horsens backyard

Horsens backyard ultra 2024

Praktisk info

Dato: 15. juni 2024

Sted:
Horsens Firmaidræt

Silver Ticket løb: Ja

Tilmelding: Klik her

Arrangør: Peter & Louise Kjeldmann & Thomas Staun

Horsens BackYard Ultra

Lørdag d. 15. juni 2024, byder vi velkommen til endnu en forrygende løbeweekend med Horsens BackYard Ultra.

Dette er tredje gang at løbet skal afholdes. Løbet er et silver ticket løb, hvor vinderen kvalificerer sig til det danske backyardlandshold, der i oktober 2024 skal kæmpe om en titel til Danmark og en individuel plads til det legendariske Big Dogs Backyard Ultra, i USA i 2025.

Løbet skydes i gang lørdag d. 15. juni kl. 10:00, fra løbets base ved Horsens Firmaidræt og Horsens All Runners klublokale på Hattingvej 14 i Horsens. Hvornår det ender er helt op til deltagerne!
 
Et Backyard Ultra er et last-man-standing-løb, hvor 6,7 km skal gennemløbes inden for en time, hvorefter næste runde startes næste hele time osv. Når man ikke i mål inden for en time er man ude. Løbet fortsætter til der kun er en løber tilbage der gennemfører en runde. Det er en ekstrem men samtidig social og afslappet løbsform, der giver alle løbere uanset niveau mulighed for at teste egne grænser af. Hvor lang tid du vil bruge på hver runde, bestemmer du selv. Bruger du f.eks. 50 minutter til at løbe runden har du 10 minutter til at ”slappe af”, spise, fylde depoterne op og så stå klar igen når klokken slår hel. 
 
Ruten i Horsens er meget taknemmelig, og god selv for nybegyndere på denne løbsform. Der er meget få stigninger, og langt det meste af løbet foregår på brede grusstier uden anden trafik end andre løbere, gående og så lige et rådyr eller to når mørket falder på. Så der er virkelig mulighed for at holde sig løbende i lang tid. 
 
Så har du lyst til at udfordre dig selv i at løbe langt og længe, og samtidigt hygge dig med andre løbere, skynd dig at melde dig til. ????

Foreløbig tidsplan:
Lørdag 15. juni:
07:00: Vi åbner for check in med mulighed for opsætning af camp
09:45: Race briefing
10:00: Løbets første runde starter. Herefter startes ny runde for hver time. Husk at stå i startboksen inden klokken ringer ellers er du ude.
 
Søndag 16. juni:
Løbet starter en ny runde hver time så længe der er løbere.
 
Mandag 17. juni:
Løbet starter en ny runde hver time så længe der er løbere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *